close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

טיפים קטנים ומועילים לצום קל

שמעון וגילה הלאגד תשרי, תשע22/09/2009

קובץ עצות מועילות וחשובות לקראת צום יום הכיפורים- איך להתכונן לצום, מה לאכול לפני ואחרי ואיך להתרכז יותר בתפילות...

"בערב יום הכיפורים אין לו לאכול אלא מאכלים קלים להתעכל" (שולחן ערוך סימן תר"ח)

את ההכנות לצום כדאי להתחיל ביום לפני. הכנות אלו ישמרו בזמן הצום על יציבות רמות הסוכר בדם ומאזן נוזלים תקין ומתוך כך ימנעו או יצמצמו את תופעות התשישות, חולשה, עייפות, סחרחורות וכאבי ראש המלווים חלק מהצמים. אם כך ביום לפני - יום א' וביום ב' השתדלו ליישם את כל העצות הבאות:
• איכלו ארוחות קטנות במשך היום, לפחות כל 3 שעות.
• הקפידו לללעוס את המזון! לעיסה טובה עוזרת לעיכול טוב.
• בכל ארוחה איכלו פחמימות מלאות: פרוסה או שתיים לחם מקמח מלא, אורז מלא, דגנים מלאים, כוסמת, קינואה (עשירה גם בחלבון) פריכיות אורז, קרקרים מקמח מלא.
אכילת פחמימות מורכבות בכל ארוחה שומרת על רמת סוכר יציבה בדם.
• השתדלו לצמצם צריכת פחמימות ריקות-פסטה,אורז לבן,קמח לבן ותפוחי אדמה-עצה זו מועילה בעיקר לאלו הסובלים מרמות סוכר גבוהות ולא מאוזנות.
• יש להוסיף חלבונים לתפריט היומי יותר מהרגיל, חשוב לצרוך חלבונים קלים לעיכול.דגים: טונה, סלמון. ביצים, יוגורט, גבינות עד 5%, קטניות שהושרו בלילה (מתאים לאלה שאינם רגישים לקטניות), עוף.
• הפחיתו צריכת מלח ותבלינים. גורמים להשתנה ואיבוד נוזלים.
• הוסיפו ירקות מבושלים וחיים לכל ארוחה - על מנת להגביר את כמות הסיבים התזונתיים בתפריט.
הסיבים מאיטים את ספיגת הפחמימות לדם ומסייעים בשמירה על יציבות רמות הסוכר בדם. העשרת התפריט בסיבים תתבצע גם על-ידי אכילה של פחמימות מורכבות מועשרות בסיבים כגון: אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה ולחם מחיטה מלאה.
• ותרו על טיגון, בישול בשמן, מאכלים שמנים. גורמים לתחושת כבדות, צימאון.
• שתייה- על מנת להגיע לצום במאזן נוזלים תקין הקפידו על שתייית 10-12 כוסות נוזלים מינימום. מים, תה צמחים: מרווה,קמומיל, תרכיז תפוחים טבעי לחלוטין. לשתות לפני, בין ואחרי הארוחות בלבד! התחילו לשתות בשעת הקימה בבוקר-לפחות 2 כוסות מים (מומלץ תמיד).
הפרה של מאזן הנוזלים מקשה על פעילות כל מערכות הגוף ומתבטאת בכאבי ראש,סחרחורות ותשישות.
• ותרו או צמצמו שתיית קפאין ותאופילין-קפה,תה, שוקו וקולה.חומרים משתנים הגורמים ליציאה מוגברת של נוזלים מהגוף.
הימנעו מממתקים, שוקולד ושתייה ממותקת.
• יישמו עצות אלו גם בסעודה המפסקת. סעודה זו צריכה להיות קלה לעיכול ולא סמוכה מידי לתחילת הצום כדי לאפשר עיכול. אפשר לאכול מרק עוף עם ירקות בתוספת לחם -עדיף מלא,אורז מלא.
• לאחר הצום יש לשתות מים או תה ממותק בדבש, אפשר להוסיף קרקר,עוגיות ועדיף מקמח מלא. לאחר כ20 דקות ויותר יש לאכול ארוחה קלה לעיכול .
• הרחת שמנים אתריים:אחד או יותר מהשמנים הבאים:ברגמוט,אשכוליות, פטשולי, מנטה ולימון תאושש, תמנע כאבי ראש ותעזור לריכוז הנדרש ביום קדוש זה.
גמר חתימה טובה- לכל עם ישראל.

שמעון וגילה הלאג – שם-ן טוב רפואה טבעית
http://www.shementov-natural.com/

הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה