הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
 
עוד מהרב משה כץ
טריפות באישור הבג"ץ, מה זה אומר לנו?
כושרות- מתרעננים לפסח
כשרות מהודו ועד כוש
מה קורה בעופות של העדה החרדית?
טבילת כלים ממוחזרים
טו בשבט לא רק חג לאילנות- סקירה
וציוונו להפריש חלה מן הסופגנייה?
השמיטה הסתיימה?
מה מברכים על לחמניות מתוקות?
מה מברכים על פריקסה?
 
עוד בנושא הלכה
מיטות יהודיות- מתאימות לאורח החיים הדתי
קייטרינג בד"צ
שמירת שבת במירון תוביל לשמירת שבת כללית
הדרכה לקניית חמץ לאחר הפסח
למה הרבנים לא מכירים במסגרות ממוניות אחרות חוץ מכתובה?
נוסח מתוקן וראוי יותר לברכת האילנות
האם פיקוח מחרקים הוא למהדרין בלבד?
כושרות- כך תתכוננו לסדר טו בשבט
שלום זכר- נוסח, מקורות ומנהגים
מהו קורס שחיטה ולמי הוא מתאים?
 
 
חובה לדעת- מהפכת החלק של הרבנות, מה זה אומר?

הרב משה כץ  ג תמוז, תשעז  6/27/2017

לאחרונה הרבנות הראשית יצאה בשינויים משמעותיים ביבוא הבשר הכשר, חלקו כבר מגיע לארץ, מאמרו של הרב משה כ"ץ מרבני כושרות על דברים שחייבים לדעת
.......................

חובה לדעת- מהפכת החלק של הרבנות, מה זה אומר?
מדי שנה מיובאים לישראל כ-55 טון בשר קפוא ממקומות שונים בעולם. אמנם כל בשר כשר שמגיע מחו"ל הוא בכשרות הרבנות הראשית, אבל הרבנות עצמה מדרגת ומחלקת בבשרים בין רמת מהדרין לבין רמה של כשרות רגילה.

העיסוק בעולם הכשרות מקיף נושאים שונים ורבים, אך יש שני נושאים מרכזים שצריך לבדוק כשבוחנים כל עסק או חנות כלשהי:
א. מהי רמת הכשרות של חומרי הגלם?
ב. כיצד מוגדרים נהלי הכשרות והאם מקפידים עליהם בפועל?

רמת הכשרות האמיתית של כל עסק תלויה בחומרי הגלם שאר הוא משתמש בהם, כשהם אינם ברמת מהדרין, אי אפשר להגדיר את העסק כמהדרין. מצד שני, גם כשהחומרים הם מוצרי מהדרין, מאוד יכול
להיות שצורת העבודה וההתנהלות במטבח תהפוך את העסק לרמת כשרות רגילה (למשל, כשגוי מבשל במטבח או כשלא מקפידים לברור את הקטניות כנדרש).

באופן דומה עובד הנוהל החדש שפרסמה הרבנות הראשית ביחס לבשר "חלק" המיובא מחו"ל. מעכשיו מחולק הבשר ה"חלק" לשתי רמות כשרות: "חלק מהדרין" ו "חלק ריאה". כל בשר שהוגדר כ"חלק" (ולא ברמה של "כשר") אכן נבדק לאחר השחיטה, והריאה של הבהמה נמצאה ללא שאלות הלכתיות.

אז ממה נובע ההבדל בין "חלק מהדרין" לבין "חלק ריאה" שהוא בכשרות רגילה?
כאן נכנס הסעיף השני - נהלי הכשרות והיישום שלהם בשטח. ב"חלק מהדרין" יש הקפדות על שיטות הלכתיות למהדרין ונהלי עבודה ברמת הקפדה גבוהה - דברים שלא התחשבו בהם בכשרות הרגילה של בשר שמוגדר כ"חלק ריאה". אין כאן הבדל מהבחינה ההלכתית של הגדרת ה"חלק" - שקשור לבדיקת הריאה בלבד! אלא לנושאים הלכתיים נוספים הבאים לידי ביטוי בשטח. בבדיקות נוספות המתבצעות לאחר השחיטה, בהבדלים בצורת המליחה, בקצב השחיטה ובהסתמכות על שיטות הלכתיות מקילות שלא מאפשרות להגדיר את הבשר של "חלק ריאה" כבשר ברמת מהדרין, בהתאם להגדרות הרבנות הראשית.

בשורה התחתונה, כל מי שמקפיד לאכול ברמת כשרות מהדרין - יקפיד להשתמש אך ורק בבשר "חלק" עם מדבקה אדומה. בשר עם מדבקה סגולה שכתוב עליה "חלק ריאה" הוא אמנם בשר "חלק", אך הוא בכשרות רגילה ולא מהודרת.
 

הדרכה לקניית חמץ לאחר הפסח

כשרות אחת לעם אחד!

כושרות- כך תתכוננו לסדר טו בשבט

החמין מוכן? הלכות הכנת חמין לשבת...

כושרות- נייר עמדה חוק מסעדות כשרות בשבת

השמיטה הסתיימה?
 


הוסף תגובה
הדפס
המלץ לחבר
שמור
+
-
גודל אות
תגיות-
הוסף תגובה-
שם מלא:
כותרת:
תוכן:
סגור


 
תגובות
 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
למורים, בעין חינוכית
סדנאות למורים בנושאי אמונה
שותפים לדרך
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
קורס פסיכומטרי
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר