הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
מה הופך אותי לבוגר?
דין יחוד
תחילת תפילה על הגשם
גויה
שמירת נגיעה
נגיעה
שמירת הברית במחיר של לא להתחתן
טיסה באל על או בחברה אחרת
מנגו אורגני
להפסיק להניח רבינו תם
 
עוד בנושא כשרות
בצק שעבר עליו פסח המשך
בצק משחק שעבר עליו פסח
קניית קמח לאחר פסח
קמח מנופה
מה זה מליחה?
קטשופ חריף
בין בד"צ לרבנות
בשר וחלב
אכילת וניל
לבבות על האש
 
 
בצל בכלי חלבי/ בשרי

הרב יניב חניא  ח כסליו, תשעז  12/8/2016

.......................

שאלה:

שלום כידוע חיתוך בצל בסכין חלבית/ בשרית הופכת אותו את המאכל לחלבי/ בשרי. האם כך גם לגבי כלים אחרים. למשל אם חתכתי בסכין פרווה אבל ערבבתי את התערובת של הבצל בכף חלבית. או ששמתי בכלי חלבי. האם המאכל יהיה חלבי?

תשובה:


מההלכה משמע שזה נוגע רק לסכין, החיתוך בסכין מחדיר את הטעם לבצל, ומכיוון שהבצל חריף הטעם הופך לטוב ולכן או חלבי או בשרי.
לגבי ערבוב, אם זה קר, זה בסדר לערבב בכף חלבית או כלי חלבי.

לגבי חם, זה תלוי בעדה, שהרי לספרדים זה מותר לערבב משהו פרווה גם בחם ולאוכלו עם המין השני, ואילו לאשכנזים זה מוגדר "בחזקת חלבי" או בשרי.

 
קטשופ חריף  נראה לי פשוט שכן. הקטשופ החריף הוא ממש חריף ו
כשרות  כן, מותר. הכלי הבשרי לא הופך את הפרווה לבשרי.
 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
למורים, בעין חינוכית
סדנאות למורים בנושאי אמונה
שותפים לדרך
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
קורס פסיכומטרי
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר