close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

מתכונים בריאים וטעימים לפסח

שמעון וגילה הלאגיח ניסן, תשעב10/04/2012

בית שמן טוב משתף אותנו במגוון של מתכונים בריאים, טעימים ומיוחדים לפסח. לנסות בבית ולאכול גם בריא בפסח.

תגיות:
תבשילי ירקות

תבשיל במיה
מצרכים:
חבילת במיה קפואה או 1/2 ק"ג במיה טריה
4 שיני שום כתושות
3 עגבניות מרוסקות בלי הקליפה
מלח, פלפל

אופן הכנה:
בודקים ובררים את הבמיה. במקרה של קפואה, מפשירים.
במחבת מטגנים 4 שיני שום כתושות.
מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות ומבשלים את הרוטב שנוצר עד שמסמיך.
במחבת שנייה מטגנים את הבמיה עם מעט שמן עד שאין נוזלים.
מוסיפים את הבמיה לרוטב,מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים עד שמתרכך.

מגישים על מצע של אורז או פירה לפי המנהג

תבשיל סלרי ואפונה ירוקה
מצרכים:
2 בצל קצוץ
1/2 חבילה סנפרוסט אפונה ירוקה
ראש סלרי קצוץ,שטוף ומנוקה (כולל העלים)
כף מרק עוף ללא מונוסדיום
2 כפות יין לבן
מלח,פלפל

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים סלרי,אפונה ואת שאר המצרכים. סוגרים ומבשלים עד שהסלרי נהיה רך.

מגישים על מצע של אורז,כוסמת או פירה לפי המנהג

ארוחת תפוח אדמה או בטטה וירקות
תפוחי אדמה או בטטה לפי מספר הסועדים (תפוחי האדמה צריכים להיות קשים,לבנים,שטופים,עם קליפה קשה ובלי עיניים)
  לעטוף כל תפוח/בטטה בנייר כסף ולאפות בתנור בחום גבוה כשעה או עד שמתרכך.
להוציא. להחדיר סכין ולחתוך לאורך. למעוך ולקבצ'ץ מעט את התפוח שייראה כמו כוס קיבול.

אפשרויות למילויי ותוספת לתפוח אדמה:
א. 1 אבוקדו טחון + 1 שן שום + 1 לימון קלוף וחתוך לקוביות קטנות (להוציא גרעינים) + מלח + כפית שמן זית
ב. 2 עגבניות קלופות ,סחוטות וטחונות + 2 שיני שום +שמן זית לפי הטעם_מלח+פפריקה
ג. 4 עלי בצל ירוק +שמן זית+ מלח
ד. 1 קולורבי + 1 צנון קצוצים יחד. להוסיף מלח ומעט שמן
ה.טונה+ביצה קשה+מיונז ביתי

ירקות בשקית קוקי
אנו לא בטוחים עד כמה האפייה בשקית הקוקי נחשבת בריאה. הייתרונות באפייה היא שהירקות יוצאים פריכים,עסיסיים וטעמם הטבעי מודגש.

המתכון הינו פשוט ביותר ודורש ירקות מהמגוון הקיים בבית ובבחינת כל המרבה הרי זה משובח:
ירקות כמו: קולורבי,גזר,שומר,לפת,סלק, ארטישוק ירושלמי,בצל משתלבים יפה בשקית (סלק אפשר לבשל מעט לפני)

התבלינים המומלצים הם מלח גס, מעט שמן זית וכורכום.

את הירקות חותכים לרבעים או לקוביות קטנות. מניחים בשקית קוקי.

מומלץ לא לשים יותר מידי ירקות בשקית. אפשר להכין בכמה שקיות. להניח על גבי תבנית עם נייר אפייה למניעת לכלוך. לאפות בחום בינוני גבוה כ40-50 דקות או עד שהירקות מתרככים.

טיפ חשוב וגיוון: ניתן להכין כמות גדולה של ירקות ולחלק לשימוש של כמה פעמים. הירקות מחזיקים מעמד במקרר . אפשר להגיש בכל פעם ירקות בתוספת שונה של ירקות עלים למשל. כוסברה,בצל ירוק קצוץ ,שמיר ועוד. ניתן גם לזרות מעט שמן זית בתוספת כורכום או שומשום לנוהגים.

במקום צ'יפס מטוגן...

תפוחי אדמה בשקית קוקי או בתבנית

לחתוך מספר תפוחי אדמה לקוביות קטנות או בינוניות או למקלות בצורת צי'פס. אין צורך לקלף.

בשקית קוקי - להניח בשקית קוקי עם מעט שמן זית, מלח גס,כורכום. לאפות בחום בינוני גבוה כ40-50 דקות או עד שמתרככים.

בתבנית – לצפות תבנית בנייר אפיה. לפזר תפוחי אדמה בשכבה אחת. לפזר בעדינות שמן זית + מלח. לאפות בחום בינוני גבוה עד שמוכן.

ירקות מאודים
כמו במתכון לשקית קוקי. ניתן לאדות כל ירק בסיר אידוי או בסיר רגיל שעליו הונח "פרח אידוי" שניתן לרכוש בכמה שקלים בכל חנות. לירקות המאודים ניתן להוסיף מעט מלח,תבלינים ושמן זית ו/או ציה

ניתן לאדות כל ירק בסיר אידוי או "פרח אידוי" שניתן לרכוש בחנות כלי בית ומחירו זול מאוד.

אפשר לאדות כמה סוגי ירקות יחד ולהוסיף בסוף הבידול מעט שמן ותבלינים.

פשטידת דלעת,דלורית וגזר
מצרכים:
800-900 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות
5 גזרים
4-5 גבעולי בצל ירוק
כוס וחצי (כוס חד פעמי) קמח תפוח אדמה או קמח אורז לנוהגים
1 כפית אבקת אפיה לפסח
כפית מלח ים
1/2 כפית קינמון
כף שמן זית

הוראות הכנה:
לבשל את הירקות, מלבד הבצל ירוק.
לסנן היטב את המים ולמעוך את הירקות היטב במערבל מזון או מזלג חשמלי.
להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
לשים את התערובת בתבנית אינגליש קייק. אם רוצים שהפשטידה תהייה גבוהה –תבנית אחת או 2 תבניות ואז הפשטידה נמוכה.
לפזר, אם רוצים, מעל הפשטידה חופן גרעיני דלעת.
לכסות. לאפות בחום בינוני כחצי שעה או עד שמוכן.
הפשטידה יוצאת מהתנור רכה מאוד. יש להמתין עד שתתקרר ועדיף לאכול אותה ביום למחרת.

סלטים ממבחר ירקות

סלט סלק מאודה

הסלק הוא לא רק ירק שנפוץ לאוכלו בחג הפסח. הוא גם עשיר ברכיבים תזונתיים חשובים, בעיקר ברזל. טוב לניקוי הדם

מצרכים:
3 סלקים ,קשים וטובים בגודל בינוני
3-4 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
מיץ מ1 לימון סחוט
1 כפית מלח
1 כפית כמון

לבחירה –חופן כוסברה קצוצה, חופן גרעיני דלעת

אופן הכנה:
את הסלק מקלפים ומגרדים במגררת.
במחבת, משחימים בשמן זית או קנולה את שני השום.
מוסיפים את הסלק ומאדים כמה דקות,עד שמתרכך מעט
מוסיפים את המלח,לימון ,כמון. מורידים מהאש. ניתן להוסיף את חופן הכוסברה וחופן גרעיני דלעת.

סלטי ירקות חיים
את הסלטים הבאים הכרנו לציבור בפורים אבל הם מתאימים ומאוד גם לימי הפסח. הם בריאים ואפשר להכינם כמה ימים מראש מכיוון שטעמם מתמזג ומשתבח עם הזמן.
אפשר להכפיל,לשלש ולשנות את כמויות המרכיבים ולפי הטעם.

סלט ירקות מעניין

מצרכים:
1 שומר,1 פלפל חריף,1 צנון,1 קולורבי,1 גזר,1 בצל ירוק, 1גמבה

אופן הכנה
לקצוץ את הירקות לקוביות.
להוסיף לימון סחוט ומלח לפי הטעם.

סלט ירקות מעניין נוסף

מצרכים:
3 גזרים גדולים או 5 בינוניים
1צנון גדול
1 פלפל ירוק חריף
3 עלי בצל ירוק
1-3 שיני שום כתושות
1/2 צרור כוסברה
שמן קנולה,מלח,לימון ומעט חומץ – לפי הטעם

אופן הכנה:
לגרור (לגרד) בפומפייה או מערבל מזון את הגזר עם צנון. להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ, בצל ירוק קצוץ ,שום כתוש ותיבול לפי הטעם.
ניתן גם לחתוך כגפרורים

סלט מיוחד מספר 3

מצרכים:
3 ראשי שומר
3 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור כוסרה או פטרוזליה או שניהם גם יחד
לימון,מלח, מעט שמן ופלפל גרוס שחור לפי הטעם

אופן הכנה
חותכים כל שומר לחצי, שוטפים היטב וחותכים שוב לרצועות דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

סלט "מסיר" – ירקות

גמבה אדומה,צהובה, קולורבי,גזר,שומר, פלפל חריף אחד, מיץ מלימון אחד, מעט שמן קנולה

אפשר לשלב את כל הירקות או להשתמש במה שיש במקרר. פורסים את כל הירקות לרצועות דקות מתבלים וזהו

חומוס ביתי מבושל
את סלט החומוס הביתי גם הכרנו לציבור בפורים. בפסח, מכיוון שכאדי להרבות במאכלים בריאים יותר, מומלץ לאוכלי הקטניות להכין כמות גדולה של חומוס ולהקפיא בקופסאות אכסון . החומוס מסתדר יפה עם הקפאה ולא נוצר טעם ומרקם לוואי. (לא בהקפאה, החומוס מחזיק מעמד רק כמה ימים)

מצרכים:
1/2 ק"ג גרגרי חומוס לא מבושל (עדיף קטנים)
טחינה גולמית, עדיף משומשום מלא או טחינה מתובלת
שיני שום כתושות, מיץ מלימון טרי, מלח, כמון, לפי הטעם. מים לפי הצורך

אופן הכנה:
להשרות גרגרי חומוס במים .ל12 שעות אפשר גם להחליף מים לאחר 12 שעות ולהשרות לעוד 12 שעות (ההשריה מקלה על בעיות העיכול)

לבשל את החומוס בסיר לחץ כ30 דק מהרתיחה או בסיר רגיל לכמה שעות. בבישול בסיר רגיל מומלץ לנקות קצף וקליפות חומוס מדי פעם.

שום – ניתן להוסיף ראש שום בזמן הבישול ואז טעם החומוס יוצא יותר מעודן ופחות שומי... או להוסיף מספר שיני שום כתושות בזמן הטחינה.

כשהגרגרים מוכנים,יש לשטוף אותם היטב מהקליפות .

למעוך בקוצץ ירקות (מג'ימיקס) היטב ולהוסיף בזמן הטחינה,בהדרגתיות, את הטחינה הגולמית או טחינה מתובלת עד לקבלת המרקם הרצוי, אפשר להוסיף מים לפי הצורך. הטחינה יכולה להיות או מעט "גסה" במרקם או רכה יותר – לפי הטעם.

להוסיף לימון סחוט,שום כתוש ותבלינים לפי הטעם.

הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה