close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

מרגש- לחזור ליהדות אחרי אלפי שנים

מערכת שורשיח אייר, תשעח03/05/2018

חמש צעירות מהקהילה היהודית העתיקה בקאיפנג, סין, השלימו היום גיור בטקס מרגש בירושלים

תגיות:
הגיורות עם חברי בית הדין
צילום: ארגון שבי ישראל
חמש נשים צעירות מהקהילה הסינית-יהודית העתיקה של קאיפנג, סין, הגשימו את חלומותיהן והשלימו באופן רשמי הבוקר בירושלים את חזרתן ליהדות. עם השלמת תהליך הגיור, הן יהפכו לאזרחיות ישראליות לכל דבר.

שנתיים לאחר שגאו אי צ׳אן (״וויווי״), 25, יואה טינג, 27, לי ג׳ינג, 30, לי יואן, 29, לי צ׳אנג ג׳ין (״לולו״), 30, עלו לישראל בפברואר 2016 באמצעות ארגון שבי ישראל, עמותה ללא מטרות רווח הממוקמת בירושלים, חמש הנשים סיימו היום באופן רשמי תהליך גיור בטקס מרגש בבית הדין הרבני בירושלים. כולן נולדו וחיו בקאיפנג, עיר במרכז מחוז חנאן שבדרום-מערב לבייג׳ינג, והן צאצאיות של קהילה יהודית ששגשגה באזור למעלה מאלף שנים.

"צאצאי היהודים של קאיפנג הם החוט האנושי שמחבר בין סין לבין העם היהודי", מסר מיכאל פרוינד, יו"ר ומייסד ארגון שבי ישראל. "לאחר מאות שנים של התבוללות, מספר גדל והולך של צאצאי יהודיי קאיפנג החלו בשנים האחרונות לחזור לשורשיהם ולאמץ בחזרה את זהותם היהודית", אמר. "מדובר בחמש צעירות שנחושות להצטרף לעם היהודי, ואנו שמחים וגאים לסייע להן להגשים את חלומן".

בשנים האחרונות, הוסיף פרוינד, ארגון שבי ישראל סייע לכתריסר סינים יהודים בני הקהילה לעלות ארצה.

״להיות חלק מהעם היהודי זה כבוד, בגלל המורשת והערכים,״ אמרה לי ג׳ינג, שלמדה כלכלה ומסחר בינלאומי בסין. ״התפילה שלי לחזור ליהדות ולארץ ישראל נענתה״.

״ישראל היא המקום בו חיו אבותינו, ואבי תמיד אמר לי שיום אחד נחזור״, אמרה יואה טינג, שמדברת אנגלית ועברית בצורה שוטפת. ״כל אחד מאיתנו נמצא בעולם על מנת לתרום ולעשות שינוי, כל אחד בדרכו. אני אנסה כמיטב יכולתי לעשות את כל מה שאוכל, לא משנה כמה קטן זה נראה, רק לעשות משהו טוב. אני מרגישה מאוד גאה להיות יהודיה ולקרוא לישראל הבית שלי".

במהלך שהותן בישראל, חמש היהודיות מקאיפנג נתמכו על ידי ארגון שבי ישראל. הארגון מימן את שכר הלימוד שלהן, את הוצאות המחייה שלהן, וארגן את לימודיהן ב מדרשת "נשמת" בירושלים, שם חיו ולמדו בין היתר עברית ועברו הכנה לקראת גיור רשמי על ידי הרבנות הראשית לישראל. שבי ישראל ימשיכו לעזור ליהודי קאיפנג במהלך השתלבותם בחברה הישראלית.

יו"ר ארגון "שבי ישראל", מיכאל פרוינד, מסר כי "כיום חיים בקאייפנג כ-1,000 איש שהם צאצאי הקהילה היהודית. למרות שיהודי קאייפנג התבוללו כמעט לחלוטין ונטמעו באוכלוסייה המקומית לפני כמאתיים שנה, המשיכו צאצאיהם לשמור על מספר מנהגים יהודיים ועל זיקה לזהות היהודית שלהם", מסר פרוינד והוסיף, "בשנים האחרונות החלו רבים מבני הקהילה לחפש את שורשיהם היהודים – בין היתר בזכות האינטרנט שפתח בפניהם עולמות חדשים ואיפשר גישה למידע על יהדות ועל ישראל שקודם לא היו יכולים להשיג".

על הקהילה היהודית בקאייפנג:
אבות אבותיהם של צאצאי הקהילה היו סוחרים יהודיים מפרס או עירק, שהגיעו במאות ה-8- ו-9 לקאייפנג - אז בירת סין - בדרך המשי. בימי הביניים, מנתה הקהילה כ-5,000 איש, ובית-הכנסת המרכזי של העיר נבנה כבר בשנת 1163.
באמצע המאה ה-19, בעקבות התבוללות ועוני, החליטו אחרוני יהודי הקהילה, למכור את בניין בית הכנסת ואת כתבי היד העתיקים למיסיונרים נוצרים. אף על פי כן, חלק מהמשפחות שמרו על זהותן עד היום, וצאצאיהן מרגישים קשר לזהותם ושורשיהם היהודים, זאת למרות הקושי המיוחד לשמר זהות זו במשטר הקומוניסטי.

על ארגון "שבי ישראל"
ארגון ללא מטרות רווח, אשר הוקם ע"י מיכאל פרוינד, הפועל לחיזוק הקשרים עם צאצאי יהודים במקומות שונים בעולם. בין הקהילות עמן נמצא הארגון בקשר ניתן להזכיר את "בני האנוסים" בספרד, פורטוגל ודרום אמריקה, ה"סובוטניקים" שברוסיה, קהילת יהודי קאייפנג שבסין, "היהודים הנסתרים" בפולין, "בני המנשה" בהודו ועוד. מידע נוסף על הארגון באתר: www.shavei.org

הוסף תגובה
הגיורות עם חברי בית הדין
צילום: ארגון שבי ישראל
הגדל /הקטן טקסט
שמור קישור
שם השולח
תוכן ההודעה