close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

תנאים לקבלת אזרחות ספרדית

מערכת שורש  כח סיוון, תשעט  7/1/2019

רוצים לקבל אזרחות ספרדית וליהנות מיתרונות רבים כמו דרכון אירופאי ולימודים חינם? האם יש לכם קשר דם לצאצאי מגורשי ספרד? מעוניינים לדעת מהם התנאים המחייבים לקבלת דרכון ספרדי?

תגיות:
ב-11 ביוני 2015 הכריז הפרלמנט הספרדי על חוק חדש המאפשר לכל אדם שיוכיח כי הוא נצר למגורשי ספרד לקבל אזרחות מהמדינה. גירוש יהודי ספרד החל בשנת 1492, חלק מהיהודים עברו לפורטוגל השכנה, רבים אחרים בחרו לעזוב למדינות אחרות ברחבי אירופה, כמו יוון, מדינות הבלקן, גרמניה, הולנד, טורקיה ועוד, ורבים אחרים הגיעו למדינות צפון אפריקה. ב-11 באוקטובר נכנס חוק
האזרחות החדש לתוקף למשך 3 שנים, עם אפשרות להארכת תוקפו של החוק לשנה נוספת.

תנאים עיקריים לקבלת האזרחות ספרדית
על פי נוסח החוק החדש כדי לקבל אזרחות מספרד, ללא צורך לוותר על האזרחות הקיימת, יש לעיין ברשימת שמות המשפחה המצורפת לחוק כדי לבדוק האם שם משפחתו של מגיש הבקשה כלול ברשומות. שם משפחה המופיע ברשומות מעיד על קשר וזיקה למגורשי ספרד, אך הוכחת שם המשפחה בלבד אינה מספיקה כדי לקבל אזרחות מספרד. כמו כן, גם אם שם המשפחה אינו מופיע ברשומות, ניתן באמצעות מחקר גנאלוגי להוכיח את הקשר למגורשי ספרד, ולעבור את ההליך הנדרש לקבלת האזרחות. לאחר קבלת האזרחות אפשר לקבל בהליך קצר יחסית גם דרכון ספרדי, כלומר דרכון אירופאי לכל דבר ועניין.

בנוסף, יש לצרף לבקשה מסמכים שונים, חשוב לתרגם את כל המסמכים לספרדית, רק על ידי מתרגם מושבע המוסמך על ידי הרשויות בספרד. המסמכים הנדרשים והנתמכים הם:
• אילן יוחסין ושמות משפחה ספרדיים באמצעות מחקר גנאלוגי.
• אישור ממקור רבני מוסמך.
• תעודת לידה.
• תעודת נישואין (בהתאם לסטטוס המשפחתי של מגיש הבקשה).
• כתובה המנוסחת עם מאפייני ספרדיים ולפי מנהגי קסטיליה.
• תעודת יושר בתוקף מהמשטרה.
• תעודה מטעם הנהלת קהילות יהודי ספרד לצורך אישור מקום המגורים.
• מסמכים המוכיחים ידע ושליטה בשפות כמו לדינו או חכיתיה.
• לימודים בספרד, או מסמך המוכיח לימודי ספרדית.
• מסמכים המעידים על פעילות צדקה עם מוסדות ספרדיים מוכרים.
• מסמכים המעידים על פעילות תרבותית הקשורה לספרד.
• מסמכים המוכיחים פעילות עסקית בספרד, למשל רכישת נדל"ן או הקמת עסק.

כדאי לצרף כל מסמך העשוי להוכיח קשר וזיקה למדינת ספרד ולתרבותה. כמו כן, יש לשלם את האגרה לפתיחת תיק ברשויות ספרד.

מבחני ידע ושפה
אחד התנאים העיקריים לקבלת אזרחות ספרדית הוא הצלחה במבחני ידע ושפה. יש לעבור בהצלחה את המבחנים המתקיימים במכון סרוונטס בישראל, מגיש הבקשה חייב לעבור מבחן מסוג DELE לבדיקת ידע ושלטה בשפה הספרדית ברמה 2A, כמו כן יש לעבור

מבחן ידע על נושאים הקשורים להיסטוריה, לחוקה ולתרבות ספרד.
חשוב לציין כי יש מספר דרכים באמצעותן ניתן לקבל אזרחות ממדינת ספרד, למשל רכישת נדל"ן בשווי מסוים המקנה ויזת זהב ואפשרות לגור בספרד. לכן, כדאי לפנות לחברה מקצועית המתמחה בנושא, כך משפרים את הסיכוי לקבלת האזרחות.
הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה