close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

טיפים לבעל תוקע למתחיל ולמקצוען כאחת

מערכת שורשיב אלול, תשפג29/08/2023

סוף סוף!! טיפים מעשיים לתקיעה בשופר לקראת החגים... הוראות מעשיות איך להפיק צלילים טובים יותר ונכונים יותר. מבעל תוקע ויצרן מפורסם של שופרות קלים לתקיעה...

תגיות:
פסל תוקע בשופר בצפת
צילום: jewish-photos.com
רבים שואלים:מה פשר ההגדרה תקיעת שופר חכמה ואינה מלאכה? ובכן,חכמה היא לתקוע בקלילות תקיעה יפה והלכתית ואינה מלאכה מפרכת. זהו המסר שמתקבל בזמננו עם הפקתם של השופרות המיוחדים קלי תקיעה עם המותג קלותקיעה מבית קשרי קודש.
איך תוקעים בקלות וללא מאמץ? המשנה ברורה פוסק כי תקיעת שופר בימי החול הינה סוג של הנאה ולכן המודר הנאה משופר אסור לתקוע בו בימות החול,אבל בראש השנה מותר מכיון שמצוות לאו ליהנות ניתנו. אם כן יש לנו כבר מידע מקדים כי תקיעה בשופר טוב היא הנאה ולא חלילה להיפך. השאלה המתבקשת היא מדוע ישנם בעלי תוקע השבים לביתם בהרגשה פיזית קשה?

על כך ישיב ר' יצחק שכטר ממרכז קלותקיעה -השופרות קלי התקיעה המיוחדים מבית קשרי קודש.

השופר הוא למעשה כלי ממושמע מאד וממילא כל מה שהתוקע יודע לבצע (חכמה)הוא אמור לקבל. השופרות קלי התקיעה דורשים מן התוקע אך ורק לא להפריע לתקיעה,לא להפעיל כל לחץ מיותר,כמויות אויר ,לחיצות אל השפתיים. החזקת אצבע לאטימת השפתיים ,תפיסה אגרסיבית של השופר וכל פעולה שאיננה שייכת לפעולה רגועה ונינוחה,כל אלו מיותרים ומפריעים לבעל התוקע. יש להתרגל שלא להפעיל את אף אחד מהאמצעים הללו.

ועתה טיפים לתקיעה טובה.
א) האימונים למתחילים מתבצעים אך ורק פעמיים ביום בוקר וערב במשך חמש דקות ולא יותר.
ב) יש להקפיד שחלל הפה יהיה לח ולא יבש. לא להשען בזמן התקיעה על שום דבר כמו ארון,קיר וכיו"ב. אין להפעיל שום כוחנות על השופר. הפעלת כח מחסלת את יכולת התוקע להפיק מן השופר צליל סביר לאותו שופר.
ב.1) מומלץ ביותר להניח את השופר על שתי הידיים ולא לתקוע כשהשופר אחוז ביד אחת בלבד.
ההחזקה ביד אחת בלבד מפעילה כח בלתי רצוי על השפתיים ומונעת מהן לבצע מה שצריך וגם מקצרת את סיבולת השפתיים לעמוד במשימה.
ג) הלימוד לתקיעה צריך להיות מאדם מנוסה ומורגל בתקיעות טובות במיוחד(לא כל בעל תוקע מזדמן מתאים למטרה זו) הלימוד מחוברות וספרים הצצים כפטריות אחר הגשם אינן תחליף ללימוד אצל מומחה פנים אל פנים באופן פרטני-בשום אופן.
ג.1) הלימוד בקבוצה,גם אם הוא מתבצע ע"י מומחה אינו תואם מתלמיד לתלמיד .אופן החזקת השופר ,מבנה השפתיים ,מצב שרירי השפתיים ,גוף רפוי או לא ועוד פרטים הם הקובעים את אופן ההדרכה ולכן אין אפשרות שקבוצה שלימה תלמד בעת ובעונה אחת וגם תצליח בהיות ויש צורך במעקב צמוד של המדריך לכל תלמיד בו זמנית.
ד) התרגול מתחיל בתקיעה פשוטה בלבד.אין לנסות בו זמנית תקיעה ושברים תרועה יחד כל עוד לא שולטים באופן מלא בתקיעה הפשוטה.
    לימוד התקיעות הללו יעשה רק לאחר שליטה מוחלטת בשופר.
ד.1) אין להשתמש בו זמנית בכמה שופרות בגלל השוני בצורת הפייה של כל שופר. המלצה זו היא לא רק למתחילים אלא גם לבעלי תוקע ותיקים.
ה) יש ללמוד את השופר ולהכירו באופן שהתוקע יידע מהי דרגת הלחץ שעליו להשקיע. אם מדובר בשופר קל תקיעה הרי שלחץ מתון מאד הוא זה שמפיק את הקול ולכן אין ללחוץ יותר חזק בשום אופן. אגב,אם משתמשים בשופר קל תקיעה הנושא את המותג קלותקיעה ,אין להפעיל עליו שום לחץ ורק לרכז את פעולת השפתיים לכיוון מרכז פיית השופר.


יש לזכור כי בשופר קל תקיעה עם המותג האמור תקיעה הנעשית באופן אגרסיבי עלולה להכשל ורק בתנוחה רכה יכולים להשיג תוצאה חדה ויפה. להיפך,אם מפעילים עליו לחץ חזק ,הרי שהלחץ מקלקל את יופי הקול וכשמו כן הוא קלותקיעה ללמדך כי התקיעה בשופר מסוג כזה תלויה בקלות בה היא מתבצעת.

בכל שאלה מקצועית בענין שופרות והתקיעה בהם ניתן לפנות למרכז העולמי לשופרות קלי תקיעה קלותקיעה מבית קשרי קודש טל' 0527649168

בברכת שנה טובה יצחק שכטר
© כל הזכויות שמורות
הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה