מתוך אתר "שורש, גולשים לתוכן": www.shoresh.org.il

סכין לחם

שאלה:

מדוע מיחדים סכין מיוחדת ללחם?

 



תשובה:
סכינים הם "בעייתים" מבחינה הלכתית, מכיוון שמשתמשים בהם למגוון של שימושים, ולעיתים קרובות פורסים בהם ב"כח" מה שגורם לחומר להיכנס ולהידחק לתוך הסכין. כך שאם חתכת משהו חלסבי קשה (גבינה קשה, לדוגמא) הסכין הופך לחלבי. אמנם אם סתם נפרוס בזה לחם לאחר מכן הלחם לא יהיה בשרי (כי החיתוך קר ולחם הוא רך), אבל בגלל ה"בעייתיות" של הסכינים נהגו לייחד סכין לדברים פרווה (סכין של לחם).

התשובה נתקבלה מהרב יניב חניא



מאגר גדול של שאלות ותשובות באתר שורש, בקרו אותנו