מתוך אתר "שורש, גולשים לתוכן": www.shoresh.org.il

שאלות-כשרות

שאלה:
ב"ה
שלום רב! יש לי כמה שאלות בענייני הלכות כשרות,תודה רבה מראש!.
1. כלי פלסטיק-אני הבנתי שיש להפריד לחלב ולבשר. מה קורה אם אנו משתמשים באותו כלי הן לעוף והן לפיצות שיצאו חמות מהתנור (על נייר כסף,ואח"כ מורידים אותו).
2.השתמשתי בטעות בכפית בשרית לאכילת קצפת חלבית. עליי לציין שעד לפני כמה שנים  הכפית הזאת הייתה חלבית (אז לא הקפדנו על 2 סטים נפרדים) ואכלנו איתה מעדני חלב. אח"כ קנינו ברוך ה' סט חלבי ואז נראה לי אמי הכישרה את הכפיות ע"י עירוי מים רותחים.
3. אם משתמשים בכלי פלסטיק לחלבי אפשר אח"כ להשתמש בו למשהו פרווה או שזה בחזקת חלבי?
4. מה בדבר סקו'צ שמשמש לשטיפת כלים בשריים ומנקים איתו את הכיור החלבי? או פירורי שוקולד/גלידה חלביים?

* עליי לציין שאני לא רוצה יותר מדי "להעיר" להוריי מה לעשות כדי שלא אבובא כ"מקפידנית יתר" בעיניהם,או ככופה חלילה. אבל באמת קשה לי ובעזרת ה' בבית שלי בעתיד ב"ה אקפיד יותר על כללי הכשרות.
תודה רה! שנזכה לבניית בית המקדש במהרה בימינו אמן!!



תשובה:
1. זה לא טוב, צריך להפריד בין הכלים החלביים לבשריים, בודאי בחם.
2. אם הקצפת היתה קרה, כפי שאני מניח, זה בסדר, מספיקה שטיפה.
3. אפשר להשתמש לפרווה.
4. הסקוצ' לא ממש נטרף, כי משתךמשים בו עם סבון וסבון פוגם את הטעם של האוכל החלבי, אבל ממש כדאי וצריך שיהיו שני כריות ניקוי, לחלבי ולבשרי.
5. אמן.

התשובה נתקבלה מהרב יניב חניא



מאגר גדול של שאלות ותשובות באתר שורש, בקרו אותנו