close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

מגוון מתכוני השחר העולה החלבי

מערכת שורשיב תשרי, תשעה06/10/2014

ממרח "השחר העולה" הופך כל קינוח למעדן ואותך- למארחת המושלמת! מגוון מתכונים עם הממרח החדש של השחר העולה- חלבי בהשגחת הבד"צ

תגיות:
ממרח השחר העולה החלבי
צילום: יח"צ החברה
קבלת אורחים במפתיע שאת רוצה לפנק? חייבת קינוח מיוחד לערב חגיגי אצל חמותך? עם ממרח "השחר העולה" החלבי את מסודרת, פשוט הבלבוסטע המושלמת.

הממרח מתאים לציפוי עוגות טעים וכבסיס למוס קליל, מצוין בעוגות מרנג משובחות וכמילוי לקסטות עשירות, משדרג כל פבלובה במהירות ומעשיר קינוחים נימוחים ובקלות.

במיוחד לכבוד החג, ליקטנו עבורך כמה מתכונים קלילים ומהירי הכנה למקסימום של טעם טוב וחגיגי!

ממרח השחר העולה החלבי הצטרף לאחרונה למגוון המוצרים שהחברה מייצרת בכשרות בד"צ העדה החרדית ירושלים: ממרח פרווה,

אבקת קקאו במשקל 150 גרם ו500 גרם, וצמקאו- שוקולד לבישול. את הממרח בכשרות הבד"צ ניתן להשיג באריזת 400 גרם, 850 גרם ובאריזת 1 קילוגרם.


להשיג בחנויות המובחרות. כשרות- בד"צ העדה החרדית ירושלים.


קינוח מוס נוגט אגוזים השחר העולה ובצק עוגיות

חומרים ל-15 קינוחים אישיים או לכלי הגשה גדול בנפח ליטר וחצי: 

לבצק עוגיות:
125 גרם חמאה רכה 
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה 
140 גרם (1 כוס) קמח 
200 גרם (1/2 מיכל פחות כף) חלב מרוכז 
1 כוס (200 גרם) שוקולד צ’יפס 
1 כפית תמצית וניל 

לבצק עוגיות:
1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה 
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 
1 מיכל (350 גרם) ממרח נוגט אגוזים השחר העולה 

לקצפת:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 
2 כפות אבקת סוכר 
1 כפית תמצית וניל 

מכינים בצק עוגיות: 
מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בלי צנתר. 

מכינים מוס נוגט אגוזים: 
מקציפים מסקרפונה עם מיכל שמנת מתוקה לקרם יציב. מקפלים פנימה ממרח נוגט אגוזים ומעבירים לשקית זילוף שנייה. 

מכינים קצפת: 
מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה. 

מרכיבים את המנה: 
מזלפים לכלי הגשה או אישי שכבה של בצק עוגיות ועליו שכבה של מוס. משלימים עם תלולית של קצפת. מקררים כשעה ומגישים. 

 

חיתוכיות השחר העולה ופירורים פריכים

לתבנית מלבנית בגודל 30*20 ס"מ

לבצק:
3 כוסות (420 גרם) קמח 
1/2 כוס (100 גרם) סוכר 
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 
4 חלמונים 
1 כפית תמצית וניל 

לפירורי הבצק:
1 כוס (140 גרם) קמח 
1/2 כוס (100 גרם) סוכר 
100 גרם חמאה, רכה 

למריחה:
1/2 קופסה ממרח השחר העולה 
1/2 קופסה ממרח נוגט אגוזים השחר העולה 

להכנת תחתית הבצק:
מערבלים כמה דקות במערבל את הקמח, הסוכר והחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הוניל ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. 
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו בידיים כך שימלא את התבנית. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, רק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים ומצננים קצת. 

כדי להכין את פירורי הבצק:
מערבלים את הקמח, הסוכר והחמאה ידנית לפירורים גסים. 
מערבבים את ממרח השחר ואת ממרח נוגט אגוזים למרקם אחיד. מורחים על הבצק בשכבה עבה. מפזרים על הממרח את פירורי הבצק. ואופים עוד כ-15 דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים. מוציאים, מצננים וחותכים לקוביות. 

 
אצבעות בצק עלים עם ממרח "השחר העולה"

מצרכים ל-10 מנות

המרכיבים:
1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים,
מומלץ על בסיס חמאה
1/2 קופסה ממרח השחר העולה
1 כף קורנפלור
1 ביצה + 1 כפית מים, להברשה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו למלבנים בגודל 7*4 ס"מ. 
2. מערבבים את ממרח השחר עם הקורנפלור. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לאורך כל מלבן בצק, אך משאירים שוליים נקיים. מגלגלים כל מלבן לגליל ומהדקים היטב את החיבור (כדי למנוע פתיחה במהלך האפייה). מעבירים את הגלילים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
3. טורפים את הביצה וכפית המים, ומברישים בעדינות את גלילי הבצק. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ כשהמאפה עדיין חמים.) 

 

מיני טארט קוקוס במילוי ממרח נוגט אגוזים השחר העולה

10 יחידות בתבנית מאפינס או 20 יחידות מיני מאפינס

המרכיבים:
1 כוס קוקוס טחון (80 גרם)
1 חלבון 
3 כפות סוכר 

למילוי:
1 מכל ממרח נוגט אגוזים השחר העולה 

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות)ומשמנים את בסיס תבניות המאפינס 
בקערה קטנה מערבבים בעזרת מזלג את הקוקוס, החלבון והסוכר עד שהקוקוס הופך לח ודביק מעט. מעבירים ככף וחצי מתערובת הקוקוס לשקע המאפינס ובעזרת כפית מהדקים באופן שווה לבסיס ולדפנות. ממשיכים באותו האופן בשאר השקעים. מעבירים לתנור ואופים 30 דקות. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. 

מלית:
ממלאים כל מיני טארט בכפית ממרח נוגט אגוזים השחר העולה או טארט גדול בכף גדושה. (נשמר כשלושה ימים בטמפרטורת החדר או שבוע מקרר(.
הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה