close
 
הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
חנוכיה עגולה
נייר סופג
קטשופ חריף
תפילין
צומת דרכים
למה לא ריבוי נשים כמו פעם
להיות דתי בלב
נרות שבת לבנים
לחם
נטילת ידיים עם תחבושת
 
עוד בנושא כשרות
קטשופ חריף
בין בד"צ לרבנות
בשר וחלב
אכילת וניל
לבבות על האש
שחיטה של ספרדים
כשרות
כשרות
איסור אכילה 2
איסור אכילה
 
 
מה זה מליחה?

הרב יניב חניא  טו חשוון, תשפ  11/13/2019

.......................

שאלה:

נתקלתי לאחרונה בעניין של מליחה, אף פעם לא ראיתי שעושים את זה. מה פירוש המצווה הזו?

תשובה:


על פי התורה יש איסור גדול לאכול דם של בהמה או עוף, וישנם כמה פסוקים שעוסקים באיסור הדם. בשל איסור זה אנו נוהגים לנקות את הבשר מן הדם בכמה דרכים, שמתחילות מהשחיטה ועד ההכשרה של הבשר לאכילה. אחת הדרכים היא ה"מליחה". כיום כמעט ולא יוצא לאף אחד מאיתנו למלוח בשר בבית, אולם עד לפני זמן אפשר היה לראות בכל בית את התהליכים של ניקוי הבשר מכל הדם שאפשר להוציא ממנו. ישנם כמה מנהגים בצורה של הדחת הבשר מהדם ובמליחה שלו, אולם העיקרון המרכזי הוא לשטוף את הבשר במיים היטב כמה פעמים, לשפשף אותו עם הידיים, להכניס אותו לשריה מסויימת במים (יש שלא נהגו לשרות) ולאחר מכן לפזר עליו מלח עבה למשך כשעה על כלי מנוקב. חייבים להקפיד למלוח את הבשר במשך מקסימום שלושה ימים לאחר השחיטה. כל הכלים שמשמשים למליחה והדחה נחשבים כטרפים בגלל שהדם יוצא עליהם. יש גם אברים שאי אפשר להוציא מהם את הדם על ידי מליחה אלא רק בצליה על אש חיה.

"אברים מיוחדים בבהמה ובעוף"-  כפי שציינו ישנם כמה אברים בבשר שאי אפשר לנקות מהם את הדם רק על ידי הדחה ומליחה, כמו כבד, ולדעת האשכנזים גם הטחול. אברים אלה ניתן להכשיר על ידי צליה על אש חיה בלבד, האש שורפת את הדם ומוציאה אותו ואז ניתן לאכול את הכבד. ישנם אברים שצריך להקפיד לחתוך אותם לפני המליחה, כמו הלב ולפי הספרדים אפילו כבד לפני צליה צריך לעשות בו חיתוך...

 
שאלת המשך-תבניות  ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי הי
לקנות תפילין  יש הרבה מאוד רמות וסוגים של כשרויות וגימורים
ענייני שחיטה וכשרות  יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה
טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי  המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפ
תשמיש  משחקים בין בני הזוג לפני התשמיש הם חלק חשוב ש
כשרות משקה טובי  אני לא מכיר את המשקה, שאלתי רב שמתמחה בכשרות,
 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
סדנאות למורים בנושאי אמונה
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
שותפים לדרך
אלבום תמונות יהודי חינמי
seo-tip בניית אתרים
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
מיחזור משכנתא
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר