close
 
הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
איך אפשר לצוות?
האם סוליטר זו עבודה זרה
חלומות
המשך לחליצה
המשך לחליצה
חליצה
הידוק דפים ושקר לבן
אדם המשפיל ופוגע בכבודי
נשואים
איבוד אמון בין חברים
 
עוד בנושא כשרות
כשרות
עינין בשר וחלב
פירות יבשים וקטניות בתפזורת
הכשרת פיירקס
כשרות
תרומות ומעשרות
כשרות של תוספי תזונה
שמרים יבשים בפסח
חלב נכרי לקטנים וללא מקפידים
בשר וחלב לרב ישי סמואל
 
 
סכין לחם

הרב יניב חניא  טו תמוז, תשעח  6/28/2018

.......................

שאלה:

מדוע מיחדים סכין מיוחדת ללחם?

 


תשובה:


סכינים הם "בעייתים" מבחינה הלכתית, מכיוון שמשתמשים בהם למגוון של שימושים, ולעיתים קרובות פורסים בהם ב"כח" מה שגורם לחומר להיכנס ולהידחק לתוך הסכין. כך שאם חתכת משהו חלסבי קשה (גבינה קשה, לדוגמא) הסכין הופך לחלבי. אמנם אם סתם נפרוס בזה לחם לאחר מכן הלחם לא יהיה בשרי (כי החיתוך קר ולחם הוא רך), אבל בגלל ה"בעייתיות" של הסכינים נהגו לייחד סכין לדברים פרווה (סכין של לחם).

 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
למורים, בעין חינוכית
סדנאות למורים בנושאי אמונה
שותפים לדרך
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
קורס פסיכומטרי
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר