close
 
הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
איך אפשר לצוות?
האם סוליטר זו עבודה זרה
חלומות
המשך לחליצה
המשך לחליצה
האם נורופן ואקמול כשרים לפסח?
חליצה
הידוק דפים ושקר לבן
אדם המשפיל ופוגע בכבודי
נשואים
 
עוד בנושא כשרות
כשרות
עינין בשר וחלב
פירות יבשים וקטניות בתפזורת
הכשרת פיירקס
כשרות
תרומות ומעשרות
כשרות של תוספי תזונה
שמרים יבשים בפסח
חלב נכרי לקטנים וללא מקפידים
בשר וחלב לרב ישי סמואל
 
 
סכין לחם

הרב יניב חניא  כט ניסן, תשסח  6/3/2022

.......................

שאלה:

מדוע מיחדים סכין מיוחדת ללחם?

 


תשובה:


סכינים הם "בעייתים" מבחינה הלכתית, מכיוון שמשתמשים בהם למגוון של שימושים, ולעיתים קרובות פורסים בהם ב"כח" מה שגורם לחומר להיכנס ולהידחק לתוך הסכין. כך שאם חתכת משהו חלסבי קשה (גבינה קשה, לדוגמא) הסכין הופך לחלבי. אמנם אם סתם נפרוס בזה לחם לאחר מכן הלחם לא יהיה בשרי (כי החיתוך קר ולחם הוא רך), אבל בגלל ה"בעייתיות" של הסכינים נהגו לייחד סכין לדברים פרווה (סכין של לחם).

 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי אנגלי
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
סדנאות למורים בנושאי אמונה
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
שותפים לדרך
מאגר תמונות לחגים
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
הסרת משקפיים בלייזר
אמירת משניות לעילוי נשמת
איתור נזילות מים
הובלה בישראל
קידום בגוגל
מרכז האשראי לעסקים
הדברת מזיקים בגינה
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר