close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

הכשרת תנור אפיה

הרב אייל גריינר  כה אב, תשסז  09/08/2007

.......................

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרב,
בביתי יש תנור אפיה יחיד. בד"כ הוא משמש למאכלי בשר/פרווה. במידה וברצוני לאפות בתנור מאכל חלבי, מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום!
ע"מ שתוכל להשתמש בתנור לצורך אפיית מאכל חלבי, עליך להמתין 24 שעות בין השימוש הבשרי האחרון,לנקות את התנור, להחליף תבניות, ולהדליק את התנור לחום מקסימלי למשך כחצי שעה "על ריק", ולאחר מכן להשתמש לבשרי, אותם התנאים נצרכים לחזיר את השימוש לפרווה או חלבי.
חשוב להדגיש שמרבית הפוסקים אינם ממליצים להשתמש בשיטה זו באופן קבוע אלא רק בצורה ארעית.
כל טוב.