הכשרת תנור אפיה
הרב אייל גריינר כה אב, תשסז 09/08/2007.......................
שאלה:
שאלה:
בס"ד
שלום לכבוד הרב,
בביתי יש תנור אפיה יחיד. בד"כ הוא משמש למאכלי בשר/פרווה. במידה וברצוני לאפות בתנור מאכל חלבי, מה עליי לעשות?
תשובה:
שלום!ע"מ שתוכל להשתמש בתנור לצורך אפיית מאכל חלבי, עליך להמתין 24 שעות בין השימוש הבשרי האחרון,לנקות את התנור, להחליף תבניות, ולהדליק את התנור לחום מקסימלי למשך כחצי שעה "על ריק", ולאחר מכן להשתמש לבשרי, אותם התנאים נצרכים לחזיר את השימוש לפרווה או חלבי.
חשוב להדגיש שמרבית הפוסקים אינם ממליצים להשתמש בשיטה זו באופן קבוע אלא רק בצורה ארעית.
כל טוב.
עוד מהרב אייל גריינר
עוד בנושא כשרות
עוד תוכן בשורש
הלכה / רב יצחק דביר
מידות / גיל ברק
רכב / מערכת שורש
ספרי חידושים-תנך / רב שמעון פרץ
שיעורי תורה
תנך /
מוצרים