close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

הכנת אוכל במועד

הרב יניב חניא  יז ניסן, תשפא  30/03/2021

.......................

שאלה:

מועדים לשמחה, האם יש בעיה להכין לקראת שבת מאכלים בכמות כפולה שיהיה לחג אך ישאר גם לשבוע אח"כ (כאשר יודעים בוודאות ובמכוון שישאר)? תודה

תשובה:

מכיוון שזה חול המועד, הרי שמותר להכין אוכל "רגיל" שיעשו בו שימוש לאחר החג. אם זה משהו שמכינים בטורח רב, ונהוג להכין כמות ממש גדולה (כמו מלפפונים חמוצים לדוגמא, שזה תמיד מכינים לזמן רב), אז אסור.
אבל אוכל רגיל, כמו לבשל יותר חתיכות עוף... זה מותר בחול המועד.
תשובות נוספות בנושא-
כ"כ קשה לי שמירת בשר וחלב
זו שאלה מעניינת מבחינתי. בדרך כלל רוב האנשים שקשה להם עם דברים זה יותר בתחומים של חוסר צניעות, או נפ
כשרות אוכל בסיסי בחו"ל
שלום וברכה,

הפניתי את שאלתך לחברים מעמותת כושרות, העוסקים בזה באופן רצוף, זו התשובה שלהם
שאלה המשך-אוכל בשרי בשקית
אל תשתמשי בה 24 שעות, ואז תשטפי במים וסבון והיא תהיה בסדר גמור
שקית עם קופסא בשרית חמה שנגעה בשקית עם דברים חלביים
כן, זה נשמע בסדר גמור, פלסטיק הוא חומר אטום וחזק במיוחד, הבשר או החלב לא יעברו ולכן שני המוצרים כשרי
כשרות שולחן
את לא מתארת בשאלה כמה חם היה האוכל, אבל אני חושב שאם הוא היה בשקית והחום היה לא רותח ממש, אז אפשר לא