close
 
הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
ברצוני לשאול שאלה
מספר שאלות
פרו ורבו
צדקה
שידוכים- צניעות
כשרות תותים
עומר ובין המצרים
שמירת העיניים2
ברכה
שמירת העיניים
 
עוד בנושא כשרות
כשרות תותים
כשרות
סיר
כשרות
ניסיון מיניב
דבש דבורים
כלי בשרי באורחה חלבית
כלאיים
קפה לבן
פרות מגוי
 
 
הפרדת מזון

הרב יניב חניא  טו חשוון, תשפ  11/13/2019

.......................

שאלה:

שלום , אני מרום בת 11 אני רוצה לדעת- כמה שעות אמורים ונוהגים להפריד כאשר אוכלים בשר ולאחר מכן אוכלים חלב. אני בדרך כלל נוהגת לשמור 4 שעות אך איני יודעת בדיוק מכיוון שאני ממשפחה חילונית. אשמח לקבל תשובה. :)

תשובה:


יש בזה שני מנהגים עיקריים-
יש שממתינים שש שעות ויש שממתינים שלוש. ארבע שעות לא מופיע בדרך כלל בספרי ההלכהץ בדרך כלל ספרדים ממתינים שש ואשכנזים שלוש, אולם זה לא מוחלט, יש אשכנזים רבים שממתינים שש שעות. 

 
טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי  המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפ
סיר  זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים
כלי בשרי באורחה חלבית  

התופעה שתיארת היא תופעה שכיחה מאוד, די הרב

 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
סדנאות למורים בנושאי אמונה
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
שותפים לדרך
אלבום תמונות יהודי חינמי
seo-tip בניית אתרים
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
מיחזור משכנתא
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר