שלום
אמי קנתה קמח כוסמין מנופה דרך חברה שקנתה כמות. על האריזה כתוב "חייב בקירור". באריזות מחברות אחרות שקניתי בעבר היה כתוב לשמור בקירור לאחר הפתיחה. וכאן כתוב רק "לשמור בקירור"- אולי הכוונה גם כשזה סגור. האריזה כמובן הגיעה סגורה. מאחר ואני מניחה שעברו מספר שעןת מרגע שהחברה קנתה ןעד שעבר לידי אמי ולמקרר אני לא יודעת אם הניפוי שלו נחשב או לא. אין לי דרך לדעת כמה זמן הקמח שהה מחוץ למקרר כי היא לא תשאל אותה. מאחר ומבחינתה זה בסדר וכבר הכינה מזה לחמניות אז רציתי לשאול האם מותר לאכול מהן מדיעבד או שעדיף להימנע. הגמח נקנה בתקופת החורף לפני חודשיים כשעוד היה קריר.
תודה
תשובה:
לפי התיאור שלך נראה לי בסדר להשתמש בקמח, גם הזמן שחלף הוא לא ממש ארוך, גם אכן היה קריר בתקופה זו וגם הקמח עבר ניפוי בחברה, לדעתי ניתן לאכול את הלחמניות אחרי האפיה.
תשובות נוספות בנושא-
הכנת אוכל במועד  מכיוון שזה חול המועד, הרי שמותר להכין אוכל "