close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

חימום בתנור משהו בשרי ולאחריו חלבי

הרב יניב חניא  כט תמוז, תשסז  15/07/2007

.......................

שאלה:

בס"ד
לרב שלום רב,
יש לנו תנור בבית שאנו משתמשים בו לבשר ולחלב. חיממנו בתנור שניצל ולאחר מכן אני חיממתי פיצה. האם נהגתי כשורה? ואם לא מה עלי לעשות?
תודה רבה,
סיגל.

תשובה:

באופן כללי, לא נהגת כשורה.
 מה שצריך לעשות הוא להמיתן 24 שעות ואז לחמם את התנור לחום מירבי במשך חצי שעה בערך ואז ניתן לעבור מבשר וחלב. כמובן שלא מדובר במשהו שניתן לעשות באופן שוטף ולכן תנור הוא לא פתרון לחמיום מזון מהר של בשר וחלב.