מתוך אתר "שורש, גולשים לתוכן": www.shoresh.org.il

סיר

שאלה:
יש לנו סיר חלבי שכרגע אין בו כ"כ שימוש. 2 הסירים שבהם בישלנו עוף לשבת נשברו כל אד בדרכו. ורצינו לשאול האם ניתן להשתמש בסיר החלבי כסיר בשרי? יש הכשרה שצריך לעשות? זה מותר בכלל? אנחנו חייבים לדעת כדי לדעת מה לעשות בחג (יום ראשון)

תשובה:
זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים מחלבי לבשרי ולהיפך. אולם אם ברור לחלוטין שהסיר סיים את תפקידו כסיר חלבי לנצח, ניתן להכשיר אותו עם חומר פוגם (להרתיח היטב, לשים סבון במים ולתת להם לגלוש על דפנות הסיר). בכך הופכים את הביר, לנצח ולתמיד, לסיר בשרי.

התשובה נתקבלה מהרב יניב חניא



מאגר גדול של שאלות ותשובות באתר שורש, בקרו אותנו