close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

סיר

הרב יניב חניא  יב תשרי, תשעג  28/09/2012

.......................

שאלה:

יש לנו סיר חלבי שכרגע אין בו כ"כ שימוש. 2 הסירים שבהם בישלנו עוף לשבת נשברו כל אד בדרכו. ורצינו לשאול האם ניתן להשתמש בסיר החלבי כסיר בשרי? יש הכשרה שצריך לעשות? זה מותר בכלל? אנחנו חייבים לדעת כדי לדעת מה לעשות בחג (יום ראשון)

תשובה:

זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים מחלבי לבשרי ולהיפך. אולם אם ברור לחלוטין שהסיר סיים את תפקידו כסיר חלבי לנצח, ניתן להכשיר אותו עם חומר פוגם (להרתיח היטב, לשים סבון במים ולתת להם לגלוש על דפנות הסיר). בכך הופכים את הביר, לנצח ולתמיד, לסיר בשרי.
תשובות נוספות בנושא-
כשרות
צריך להכשיר אותה, כפי שמכשירים מחבת. אם זו מחבת מצופה טפלון זו בעיה.
דבש דבורים
דווקא לא, למרות שהשאלה מצויינת. הרא"ש (רבינו אשר, מגדולי הפוסקים), כותב שלדבש יש תכונה מיוחדת במינה
כלי בשרי באורחה חלבית

התופעה שתיארת היא תופעה שכיחה מאוד, די הרבה פעמים קורה שמשתמשים בטעות בכלי בשרי בארוחה חלבית או ל

המשך -מזון חשוף בלילה
יש רבים שמחמירים לא להשתמש, אולם רבים מקילים, כי גם לגבי נוזלים יש אומרים שזה רק יין. אם מדובר בהפסד
מזון פתוח בלילה
אני לא מכיר את זה לגבי כל מזון, חכמים אומרים ששתיה שנשארה פתוחה מסוכן לשתות ממנה, ויש חלק שנוהגים לה
הלכה
יש רבים שנוהגים לשטוף את הידיים, בהחלט כדאי. יש גם רבים ששוטפים את הפרי עצמו. מצד שני, אם הפרי לא ממ