עיקר וטפל
הרב יניב חניא ג חשוון, תשסד 29/10/2003.......................
שאלה:
מזון שברכתו מעורבת מברכים על העיקר ופוטר את הטפל.
מה נקרא עקר וטפל, האם לפי הכמות זה נמדד?
או לפי העדפה אישית של המברך?
תשובה:
הגדרת העיקר וטפל היא שמזון המכיל קמח (בצק) בדרך כלל מוגדר כעיקר. ללא קשר לטעם המברך. יש מקרים שבהם הקמח מתווסף רק כדי לדבק את החומרים יחד ואז הוא לא מוגדר כעיקר.
במקרים בהם אין קמח ההגדרה היא הגיונית, אם מדובר בפת אורז שעליה מרוחה חמאה ברור שהעיקר היא הפת והחמאה באה לתבל אותה.
במרים ששני החומרים זהים בחשיבותם- נהגו לברך על שניהם (שאלת ה"קרמבו" המפורסמת- האם מברכים על הקצף או על הביסקוויט, ונהגו רבים לברך על שניהם).
בתאבון.
שאלה:
מזון שברכתו מעורבת מברכים על העיקר ופוטר את הטפל. מה נקרא עקר וטפל, האם לפי הכמות זה נמדד? או לפי העדפה אישית של המברך?
תשובה:
הגדרת העיקר וטפל היא שמזון המכיל קמח (בצק) בדרך כלל מוגדר כעיקר. ללא קשר לטעם המברך. יש מקרים שבהם הקמח מתווסף רק כדי לדבק את החומרים יחד ואז הוא לא מוגדר כעיקר. במקרים בהם אין קמח ההגדרה היא הגיונית, אם מדובר בפת אורז שעליה מרוחה חמאה ברור שהעיקר היא הפת והחמאה באה לתבל אותה. במרים ששני החומרים זהים בחשיבותם- נהגו לברך על שניהם (שאלת ה"קרמבו" המפורסמת- האם מברכים על הקצף או על הביסקוויט, ונהגו רבים לברך על שניהם). בתאבון.עוד מהרב יניב חניא
עוד בנושא הלכה
עוד תוכן בשורש
מוסיקה / מערכת שורש
מוסיקה / מערכת שורש
הלכה / חיאל שטיינמץ
רכב / מערכת שורש
שיעורי תורה
ספרי חידושים-תנך / רב שמעון פרץ
מוצרים