שלום כבוד הרב ותודה על ההזדמנות שאתה נותן להוריד ספקות מהלב שקשה למצוא מישהו שנוח לשתף בעיניינים אישיים כ"כ.
1.לפעמים יוצא מצב לדוגמא בהריון שקשה לאשתי לקבל את משקלי ואני גם קשה לי להישען על הידיים יותר מדקות ספורות האם במצב כזה מותר לשמש הפוך כשהאשה למעלה? והאם פעם ב מותר סתם ככה לשמש בלי הסיבה לעיל?
2.מהי גדר תובעת? הרבה פעמים שברצון שנינו לשמש מלכתחילה ואני מקדים את אשתי ואני לבינתיים נרדם במיטתי, או יש מצבים מלכתחילה רצינו לשמש אבל קרה שאיבדתי את המצב רוח בגלל סיבה חיצונית למשל משהו בעסק ובגלל כך איבדתי את החשק ונכנסתי למיטה שלי ונרדמתי
וכשאשתי מגיעה היא מעוררת אותי ומגבירה לי את החשק
שאלתי היא האם המקרים האלה מכניסים את אשתי לגדר של תובעת ח"ו? האם רצוי להגיד לה לחדול מכך היא יראת שמים מאוד ורצונה לנהוג רק לפי ההלכה האם היא אמורה רק להעיר אותי בלי סתם בלי להגביר את החשק?
תשובה:
אני עושה ככל יכולתי לעזור, במסגרת הצניעות ורגישות הנדרשת, יהי רצון שנזכה להגדיל תורה ולעשות רק טוב לאבינו שבשמיים.
1. כן, במצב של הריון בודאי מותר (ובכל מיני מצבים כאלה). לרוב רובן של הדעות יהיה מותר לעשות את זה גם ללא סיבה מיוחדת בדרך אקראי. כלומר- לא בקביעות, אלא פעם בכמה זמן, כצורך של גיוון ושכלול היחסים.
2. אם תכננתם ביחד, והיא מעירה אותך, זה ודאי לא תובעת. וגם אם אתה עייף, והיא רוצה רוצה לעורר אותך לתשמיש של קרבה, זה לא תובעת. רק בפרשות הללו למדנו שבנות ישראל הפכו לקדושות בכך שעוררו את הבעלים שלהם כשהיו עייפים. אמנם שם הסיבה היא יותר העמדת וולדות, אולם גם לעצם הקשר יש חשיבות גדולה, בודאי בימינו.
לכן זה מותר. מצד שני, שלא תגיד בפירוש "בא נקיים..." או "אני רוצה שנקיים.." אלא תעיר ותרמוז במעשיה או במשהו דומה, או תאמר- "שכחת מה חשבנו לעשות", או משהו כזה.
תשובות נוספות בנושא-
בעילת גויה-המשך  טוב, אני לא חושב שכדאי יותר מידי לרדת לפרטים
בעילת גויה  נדמה לי שכבר שאלת אותי על זה בעבר.