close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

נשוי עם ילדים ואין תשמיש עם האשה

הרב יניב חניא  ל שבט, תשעט  05/02/2019

.......................

שאלה:

כבוד הרב שלום רב. אני ואשתי נשואים מעל 15שנה ויש לנו מעל 4 ילדים. בשנה האחרונה,מאז הלידה, אשתי לא רוצה לקיים יחסים מטעמים שונים ,גם כאלה מוצדקים, שורה תחתונה אין בנינו אינטימיות בכלל.קשה לי מאוד עם זה הן בהיבט נפשי והן פיזי אני מאוד רוצה אבל היא בסירובה.בהתחלה היינו מקיימים יחסים פעם בחודש במקרה הטוב אולם גם זה הפסיק וכרגע אין אפילו מגע בין שנינו.אנחנו כן מנהלים את הבית ביחד מגדלים ילדים ויש אפילו שמחה אבל אין אינטימיות וגם אם אני מנסה ליזום ( בעדינות)משהו בכיוון אני נתקל בסירוב נחרץ(אני לא מנסה בכלל להגיע למצב של קיום יחסים אלא מגע,נשיקה משהו ).אנני יודע מתי מצב זה ישתנה( אני מוכן לחכות) ,אנני מוכן לבגוד למרות שהפיתוי גדול והמחשבות לא מרפות,אנני מוכן לפרק את החבילה אשתי חשובה לי ואני אוהב אותה ( וכן אני אומר לה את זה) וכאן יש לי בעיה חמורה יצר הרע לא מרפה ולא עוזב יש לי אנרגיה גדולה שאצורה בתוך הגוף ואין לי איך לפרוק אין לי מושא אהבה להתחלק איתו בכל זה ולכן נשאר תסכול עצום על גבול העצבות.לפעמים אני נופל אבל זה קשה ורגשות האשם גדולים .אני נלחם לשמור על העיניים וגם זה קשה כי לייצר יש תחבולות ואז אני נופל .נופל פעמיים גם במראות אסורים וגם בזרע לבטלה ואני מרגיש שאני בין הפטיש לסדן.שאלתי ,תחינתי ,זעקתי האם לאור המצב העגום שבו אני נמצא לא ניתן להכשיר את השרץ??אני כן רוצה לקיים מצוות עונה וכן מוכן להשקיע את האנרגיה בקשר הזוגי אבל בת הזוג שלי דוחה אותי ואני נשאר להתמודד עם האש לבד והיא אוכלת אותי ולפעמים קשה לי לתפקד בגלל זה . אנא תשובתך המהירה

תשובה:

השאלה שלך כמובן קשה מאוד, אבל לא ממש הבנתי מה השאלה. 
השאלה קשה מאוד והמציאות שאתה מתאר לא פשוטה, לא פשוטה בכלל, לא מבחינה אישית, מעשית ולא מבחינה משפחתית ובטח לא מבחינה הלכתית. על פי ההלכה אסור לבעל או לאשה לסרב לקיים יחסים עם בן/ בת הזוג. כמובן שיש מחלות ובעיות, ופסיכולוגיה, אבל באופן עקרוני המצב הזה הוא לא טוב ולא נכון מבחינה משפחתית.
לעניות דעתי אתה ואתם צריכים להתרכז במציאת פתרון לבעיה הזו, בין אם היא פסיכולוגית או נפשית או פיזית או כל דבר אחר. אסור שזה ימשך... אפילו אם היית הכי צדיק בעולם וזה לא היה משפיע על חייך כהוא זה, עדיין היה צריך למצוא לזה פתרון. זה לא מצב טוב.

לכן אני לא ממש מבין מה השאלה? איפה הצד ההלכתי יכול לעזור כאן? זו בעיה שצריך לפתור ולא למצוא לה פתרון הלכתי, לכאורה, אלא אם כן לא הבנתי משהו.
תשובות נוספות בנושא-
זוגיות
ב"בני שבע המידות", שמפורטים בשולחן ערוך בעיקר בסימן ר"מ (וגם בכמה מקומות האבן העזר), מופיעה אחת ה
זוגיות
ודאי. הכי אסור שבעולם. לא רק מבחינה מוסרית, נפשית ואישית, אלא גם מבחינה הלכתית ברורה.
יחסי אישות
זה נשמע מאוד מאוד מעט.

אם היחסים הרגילים מצויינים, זה מאוד מוזר. המינימום של המינימום מבח
צניעות בינו לבינה
1. לדעתי זה מותר לכתחילה ואין בזה שום פגם, וזה בהחלט בגדר רמיזה. ואין בזה משום "תובעת". בטח ובודאי
צניעות בינו לבינה
אני עושה ככל יכולתי לעזור, במסגרת הצניעות ורגישות הנדרשת, יהי רצון שנזכה להגדיל תורה ולעשות רק טוב ל
בינו לבינה
שלום וברכה,

מזל טוב על הלידה, שתזכו לגדלו/ה לכל מילי דמיטב ולכל הברכות.

לגבי ה