מספר שאלות
הרב אייל גריינר כז אדר ב, תשסח 03/04/2008.......................
שאלה:
שלום הרב.
1. בהמשך למה ששאלו על התנור החלבי. אם אני מגיע לחנות ואומרים לי (וכך גם כתוב בתעודת הכשרות) שהמוצרים הינם בחזקת חלבי מה דינם בעניין אכילה עם בשר או אחרי בשר? והאם דינם משתנה אם הם מתחממים בתוך תנור חלבי עם או בלי שקית קרטון.
2. מה הפרוצדורה השנה של ביעור מעשרות?
3. האם צריך להשאיר נר נשמה בערב שבת בשביל להדליק נר של יו"ט במוצ"ש והאם עושים על אותו נר הבדלה מקודש לקודש או שלא מברכים על אש בכלל?
תודה. תודה רבה.
תשובה:
שלום
1. מותר לאוכלם מיד אחר אכילת בשר, בתנאי שהמוצרים עצמם אינם חלבים אלא רק בחזקת חלבים, כלומר זהו מוצר שמרכיביו הם פרוה, אבל חוממו בתנור חלבי.
2. ביעור מעשרות : יש לזכור לעשות ביעור מעשרות לפני שבת .ואפשר לעשותו במשך כל השבוע הנוכחי .
מהלכות הביעור :
פעמיים בשבע שנים מסיימים אנו תקופה של הפרשת תרומות ומעשרות. פרק הסיום הוא בערב הפסח של השנה הרביעית והשביעית ונקרא : ביעור מעשרות.
מי שיש ברשותו מיני גידולים שהם טבל, או טבל חלקי כגון שלא נתרמו מהם מתנות כהונה , לויה ואחרות מחויב בערב החג להפריש ולחלל. יש גם לחלל את המטבעות ששימשו לחילול מעשר שני ונטע רבעי על פרוטה או על כפית סוכר, ( יש לומר : כל מטבעות מעשר שני ורבעי שברשותי בתוספת חומש יהיו מחוללות על מטבע \סוכר זה ". את המטבע החדש או הסוכר יש להשמיד או לזרוק לים או להמיס את הסוכר בכיור.
ביום שביעי של פסח סמוך למנחה נהוג לקרוא ברוב עם את סדר הוידוי הכתוב בפרשת כי תבא. בוידוי מעשרות אנו מודים לה' על החסד שגמל עמנו ומוסרים דין וחשבון על התרו"מ שהפרשנו בשלש השנים הקודמות.
מתוך האתר
3. כן, וצריך לשים נר של 48 שעות לפחות.
שאלה:
שלום הרב.
1. בהמשך למה ששאלו על התנור החלבי. אם אני מגיע לחנות ואומרים לי (וכך גם כתוב בתעודת הכשרות) שהמוצרים הינם בחזקת חלבי מה דינם בעניין אכילה עם בשר או אחרי בשר? והאם דינם משתנה אם הם מתחממים בתוך תנור חלבי עם או בלי שקית קרטון.
2. מה הפרוצדורה השנה של ביעור מעשרות?
3. האם צריך להשאיר נר נשמה בערב שבת בשביל להדליק נר של יו"ט במוצ"ש והאם עושים על אותו נר הבדלה מקודש לקודש או שלא מברכים על אש בכלל?
תודה. תודה רבה.
תשובה:
שלום1. מותר לאוכלם מיד אחר אכילת בשר, בתנאי שהמוצרים עצמם אינם חלבים אלא רק בחזקת חלבים, כלומר זהו מוצר שמרכיביו הם פרוה, אבל חוממו בתנור חלבי.
2. ביעור מעשרות : יש לזכור לעשות ביעור מעשרות לפני שבת .ואפשר לעשותו במשך כל השבוע הנוכחי .
מהלכות הביעור :
פעמיים בשבע שנים מסיימים אנו תקופה של הפרשת תרומות ומעשרות. פרק הסיום הוא בערב הפסח של השנה הרביעית והשביעית ונקרא : ביעור מעשרות.
מי שיש ברשותו מיני גידולים שהם טבל, או טבל חלקי כגון שלא נתרמו מהם מתנות כהונה , לויה ואחרות מחויב בערב החג להפריש ולחלל. יש גם לחלל את המטבעות ששימשו לחילול מעשר שני ונטע רבעי על פרוטה או על כפית סוכר, ( יש לומר : כל מטבעות מעשר שני ורבעי שברשותי בתוספת חומש יהיו מחוללות על מטבע \סוכר זה ". את המטבע החדש או הסוכר יש להשמיד או לזרוק לים או להמיס את הסוכר בכיור.
ביום שביעי של פסח סמוך למנחה נהוג לקרוא ברוב עם את סדר הוידוי הכתוב בפרשת כי תבא. בוידוי מעשרות אנו מודים לה' על החסד שגמל עמנו ומוסרים דין וחשבון על התרו"מ שהפרשנו בשלש השנים הקודמות.
מתוך האתר
3. כן, וצריך לשים נר של 48 שעות לפחות.
עוד מהרב אייל גריינר
עוד בנושא כשרות
עוד תוכן בשורש
מוסיקה / מערכת שורש
דירה נאה / מערכת שורש
חינוך / ברים מקשיבים
פרשת שבוע / רב הלל מרצבך
שיעורי תורה
ספרי חידושים-תנך / רב שמעון פרץ
מוצרים