close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

קדושה

הרב יניב חניא  ו חשוון, תשפו  28/10/2025

.......................

שאלה:

כמה זמן של מרעיבו לוקח עד שיהא שובע, והאם יחסי אישות עם אשתו "מפריע" את ה"מרעיבו" וא"כ איך שייך בכלל לנשוי? עוד שאלה למה אחרי שתפסו את יתרא דעריות לא היה ביצה טרי מה שונה ממה שהיה קודם חטאו של אדם הראשון שהיה פריה ורביה בלי יצר הרע

תשובה:

בסיפור בגמרא על "מרעיבו שבע" מדובר על מישהו נשוי, כמובן (דוד המלך ע"ה), כך שמשמע בפשטות שזה נוגע לכולם.

אם כי ברור שלא מדובר על נזיריות בסגנון נוצרי. הכוונה היא למצב נפשי ככל הנראה... כלומר- מי שמנסה להילחם ביצר על ידי ריבוי של תשמיש וכדומה (ל"היפטר מהלחץ", כמו שלפעמים כותבים לי באתר...), אומרת לו הגמרא שזה לא יעזור. הניסיון לפתור את הבעיה על ידי "השבעת היצר", וקיום מרובה, לא תועיל. כי זה בראש. כך אני מבין את הגמרא. ממילא לאדם נשוי יש עניין לשמור על השפיות, ולהגיע למצב נורמלי של יחסים שנובעים מסיבות אחרות ולא "השקטת היצר". בדרך כלל. לפעמים יש גם לזה מקום, כמובן.

לגבי אדם הראשון, אנחנו לא באמת יודעים מה היה שם. אלו היו מדרגות אחרות לגמרי ממה שמוכר וידוע לנו. יש בהחלט דעות שהתשמיש של אדם הראשון היה "שכלי" ורוחני (הוא נקרא "ידיעה"), ולא משהו פיזי. וגם להבנה הפשוטה של משהו פיזי, ברור שזה היה שונה ממש שאנחנו מכירים מבחינת יצרים, כוונות וכו'. כך שלא ממש ניתן ללמוד או לדון במצבו של אדם הראשון לפני החטא.
תשובות נוספות בנושא-
קללות
יש בעניין הזה כמה דברים-
הראשון הוא ה"קללה לאחרים" כשלא מתכוונים. אז למרות שאנחנו לא בבא סאלי
ראיית חזה של אשה
אסור לגבר לראות חזה חשוף של אשה זרה.

לחזה יש, כמובן, משמעויות מיניות רבות, והוא נחשב לחלק
הלכות שירים
ממקומות רבים בגמרא ניתן ללמוד שיש בעיה של ממש לשמוע שירי אהבה, בוודאי כאלה שיש בהם משום עניינים של י
צניעות בינו לבינה
באתר יש לא מעט התייחסות לשאלה הזו, ויש לכך גם התייחסות בפוסקים לא מעטים. יש הרבה חומר בעניין.
<
נטילת ידיים
את עושה נכון.

אם אין אפשרות ליטול בחוץ, אז מה שעושים זה שוטפים את האסלה, כדי שיהיה נקי, ו
שתי נשים
אנחנו רגילים לשאלות מביכות... :)

אני לא זוכר שום התייחסות למצב הזה בגמרא או באחד מהפוסקים