close
 
הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
השמך 2
תפילה
המשך לשאלה "אנחנו לא מצליחים"
כשרות תה
אנחנו לא מצליחים
חוט דנטלי בשבת
תפילה בקצרה
שירותים בתוך חדר אמבטיה
העתקת שירים
הלנת שכר
 
עוד בנושא כשרות
כשרות תה
שאלה נוספת לגבי הפטריה היוגית
הבהרה
המשך לכשרות
כשרות
כשרות חרוסת
אבקת מרק בפסח
הפרדת מזון
כשרות תותים
כשרות
 
 
בצל בכלי חלבי/ בשרי

הרב יניב חניא  טו חשוון, תשפ  11/13/2019

.......................

שאלה:

שלום כידוע חיתוך בצל בסכין חלבית/ בשרית הופכת אותו את המאכל לחלבי/ בשרי. האם כך גם לגבי כלים אחרים. למשל אם חתכתי בסכין פרווה אבל ערבבתי את התערובת של הבצל בכף חלבית. או ששמתי בכלי חלבי. האם המאכל יהיה חלבי?

תשובה:


מההלכה משמע שזה נוגע רק לסכין, החיתוך בסכין מחדיר את הטעם לבצל, ומכיוון שהבצל חריף הטעם הופך לטוב ולכן או חלבי או בשרי.
לגבי ערבוב, אם זה קר, זה בסדר לערבב בכף חלבית או כלי חלבי.

לגבי חם, זה תלוי בעדה, שהרי לספרדים זה מותר לערבב משהו פרווה גם בחם ולאוכלו עם המין השני, ואילו לאשכנזים זה מוגדר "בחזקת חלבי" או בשרי.

 
שאלת המשך-תבניות  ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי הי
קטשופ חריף  נראה לי פשוט שכן. הקטשופ החריף הוא ממש חריף ו
כשרות  כן, מותר. הכלי הבשרי לא הופך את הפרווה לבשרי.
 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
סדנאות למורים בנושאי אמונה
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
שותפים לדרך
אלבום תמונות יהודי חינמי
seo-tip בניית אתרים
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
מיחזור משכנתא
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר