close
 
הוסף למועדפים|
 
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
 
התחברות-שלום אורח
 
 
  
 
הלכה | אמונה | שונות | מצוות | מידות | הדרכה | דיני ממונות | צניעות - בינו לבינה | תפילה | הלכות שבת | כשרות | תורה/ פרשת שבוע | 
.......................

הרב ישי סמואל | הרב אייל גריינר | צוות הר ברכה | דני ארגמן | הרב ברוך אפרתי | 
 
 
 
עוד מהרב יניב חניא
מלאכה ביום הכיפורים
נגיעה במשפחה-דחוף. לרב חניא.
הלכה
אמונה
ביטוח
משניות
צדקה
פרשת שבוע
קול אישה
הבהרה הדלקת אורח
 
עוד בנושא כשרות
הלכה
הלכה
כשרות
שאלות-כשרות
המשך שאלה
מיקרוגל
בשר וחלב
בעיית כשרות ורצון לא להעליב
כשרות
לחם שנגעה בו גויה
 
 
מזון פתוח בלילה

הרב יניב חניא  טו חשוון, תשפ  11/13/2019

.......................

שאלה:

נאמר לי שאסור להשאיר אוכל חשוף למשך הלילה ואם השאירו אז צריך לזרוק. באיזו מידה אסור שיהיה חשוף? אם מכוסה חלקית האם צריך לזרוק? מה לגבי מלחיה שכמעט לא מוכרים עם מכסה ויש חורים? האם זה בעייתי? ומה הטעם לאיסור זה? תודה

תשובה:


אני לא מכיר את זה לגבי כל מזון, חכמים אומרים ששתיה שנשארה פתוחה מסוכן לשתות ממנה, ויש חלק שנוהגים להקפיד בזה (לא כולם), לגבי מאכלים נהגו להקפיד רק על מאכלים מסוג מסויים- בצל, שום, ביצים קלופות.

 
שאלת המשך-תבניות  ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי הי
כ"כ קשה לי שמירת בשר וחלב  זו שאלה מעניינת מבחינתי. בדרך כלל רוב האנשים
לקנות תפילין  יש הרבה מאוד רמות וסוגים של כשרויות וגימורים
ענייני שחיטה וכשרות  יש לנו מאמר באתר שמסכם את העניינם הללו, בצורה
טיגון בשרי (שניצל) במחבת חלבי  המחבת נטרף וצריך הכשרה, אולם אם הוא מצופה טלפ
כשרות משקה טובי  אני לא מכיר את המשקה, שאלתי רב שמתמחה בכשרות,
 
.......................

שלח שאלההדפסהמלץ לחברשמורגודל אות:+-
.......................

 
 
 
תכנים
מגזין
כתבות
ערוצים
מאמרים
דעות
שירותים
המרת תאריך עברי ללועזי
מילון עברי/ אנגלי
ייעוץ ובניית אתרים
תיבת דואר שורש
הנצחות וברכות
כיף
סאטירה
משחקי פלאש
כרטיסי ברכה ממוחשבים
עוד בשורש
אמירת קדיש לע"נ
סדנאות למורים בנושאי אמונה
פסוקים ומשניות לפי השם
חנות ספרי יהדות
שותפים לדרך
אלבום תמונות יהודי חינמי
seo-tip בניית אתרים
השתלת שיניים בהרדמה מלאה
אמירת משניות לעילוי נשמת
מיחזור משכנתא
הובלה בישראל
מרכז האשראי לעסקים
קשר
צור קשר
אי מייל ישיר