close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

אתר יהדותינו- מאמר פתיחה

ישועהיא אלול, תשסט31/08/2009

כדי שהמעשים הטובים שאדם עושה ייזקפו לזכותו, לא מספיק רק לעשות את המעשה הטוב, אלא יש צורך שהאדם ידע שהוא עושה את המעשה הזה כי זו מצווה

מידע למשתמש:


בזמן הזה, כשאין בית-המקדש קיים ואין לנו מזבח לכפרה, אין לנו אלא תשובה כדי לכפר על כל עוונותינו (רמב"ם, הלכות תשובות, פרק א, הלכה ג).

 

ומי שאיננו מצליח

לחזור בתשובה, יכול לפחות להשתדל שזכויותיו יעלו על עוונותיו, כי מי שזכויותיו יתרות על עוונותיו - צדיק, ומי שעוונותיו יתרות על זכויותיו – רשע (שם, פרק ג, הלכות א-ב).

 

שקלול הזכויות והעוונות אינו לפי מניינם, אלא לפי גודלם. יש זכות שהיא כנגד כמה עוונות, שנאמר: "יען נמצא בו דבר טוב" (מלכים א יד 13), ויש עוון שהוא כנגד כמה זכויות, שנאמר: "וחוטא אחד יאבד טובה הרבה" (קהלת ט 18)."ואין שוקלים אלא בדעתו של אל דעות, והוא יודע היאך עורכין הזכויות כנגד העוונות" (רמב"ם הלכות תשובה, פרק ג, הלכה ב).

כדי שהמעשים הטובים שאדם עושה ייזקפו לזכותו, לא מספיק רק לעשות את המעשה הטוב, אלא יש צורך שהאדם ידע שהוא עושה את המעשה הזה כי זו מצווה, כי כך האלוקים רוצה, וזו לשונו (שו"ע, הלכות קריאת שמע, סימן ס, סעיף ד): "יש אומרים שאין מצוות צריכות כוונה ויש אומרים שצריכות כוונה לצאת בעשיית המצווה, וכן ההלכה".

 

באתר זה תקבל/י כלים שיעזרו לך להוסיף כוונה למעשים הטובים שאתה כבר עושה ממילא, ובכך לעשות אותם לשם שמיים, כדי שתוכל/י לאסוף זכויות רבות ככל הניתן למאזנך האישי.

ויש דרך נוספת להגדיל את מכסת הזכויות האישיות - על ידי זיכוי של חברים במצוות, כנאמר בגמרא (סנהדרין, דף צט ע"ב): "אמר רבי אבהו: כל המעשה את חבירו לדבר מצווה מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה, שנאמר (שמות י"ז 5): 'ומטך אשר הכית בו את היאר'. וכי משה הכהו, והלא אהרן הכהו? אלא לומר לך: כל המעשה את חבירו לדבר מצוה מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה." לכן טוב יהיה אם בהמשך תציע למכריך להיכנס לאתרנו וללמוד איזה ממעשיהם הטובים הם בעצם מצוות אלוקיות, כך שמצוות אלו ייזקפו לזכותם. הם יוכלו לפנות למכרים שלהם, ומכרים אלו יפנו לאנשים נוספים וכו'.
וכל הזכויות של שרשרת האנשים הזאת ייזקפו גם לזכותך.

הוסף תגובה
שם השולח
תוכן ההודעה