close
חזור
תכנים
שו"ת ברשת
מוצרים
תיבות דואר
הרשמה/ התחברות

בינו לבינה

הרב יניב חניא

הרב יניב חניא
יזשבטתשעז13/02/2017

תגיות:

שאלה:

סליחה על השאלה ! אשתי קשה לה בלי למצוץ לי את האיבר עד שיוצא לי קצת בתוך הפה שלה ואז ממשיכים לגמור בצורה רגילה בתוך הנרתיק רצינו לדעת האם זה מותר ואם לא מה אפשר לעשות ? דחוף !

תשובה:

אני לא כל כך מבין מה זה "קשה לה".
ואיך יתכן שיוצא קצת?
תשובות נוספות בנושא-
הסרת שיער
לענ"ד אסור לגברים להסיר שיער, משום בל ילבש. זה נראה דבר לא ראוי בכלל. גבר הוא גבר ואישה היא אישה. לכן זה נראה לי אסור.
בוודאי ובוודאי שיער הערווה שזה ממש מנהג נשים.

אני חושב שאשתך צריכה לעבוד על עצמה כך שזה לא יפריע לה... ולהזעה יש בטח המון פתרונות אחרים, כמו חומרים מנועי הזעה, קירור החדר וכו'.
יחסי אישות
לנשק באותו מקום ממש זו בעיה, חכמים אומרים שיש בזה משום בל תשקצו. בכל האיזור מותר. אני חושב שעדיף להימנע מלנשק באותו מקום ממש.
ללקק את הדגדגן מותר.
שהאשה תכניס את האיבר לפיה, לענ"ד מותר, להוציא זרע בתוך הפה אני חושב שאסור. גם אם היא מסכימה ורוצה.
שלא כדרכה באקראי
אם הבנתי נכון את הציטוט, אז אני ממש לא מבין את הסברא שציטטת, לכאורה יש הבדל גדול בין שלא כדרכה ליד, אתה יכול להעתיק את הציטוט במדוייק?
זרע שיוצא מהנרתיק
זה לכאורה מאוד פשוט, מכיוון שזה במקום מצווה, וזה נעשה לשם מצווה, אז הזרע שיוצא מהנרתיק הוא לא שז"ל.
אין יחסים בנינו כלל
השאלה שלך מורכבת מהמון חלקים ומהמון פרטים שכל אחד מהם יכול להשפיע על התמונה הכוללת. זה מאוד בעייתי לדעת מה הגורם המרכזי (לדוגמא- האם זו העובדה שאתה עובד ובקושי נמצא בבית, האם זו מחלוקת כלכלית, האם זה עניין של "אובדן חשק פיזי", האם זה כעס על זה שאתה לא נמצא וכו'...). מאוד קשה לי לעבוד על הסיבה האמיתית ולדעתי זו המשימה האמיתית שלך, לפני כל דבר אחר, לנסות ולברר מה הגורם האמיתי לריחוק ולבעיות... לפני שתתחיל בזה לא תוכל להגיע לשום דבר.
מבין השורות בדבריך אני קולט ומבין (ויתכן שאני טועה, כמובן) שהנושא של האישות הוא רק קצה הקרחון ושיש סיבות הרבה יותר עמוקות ועקרוניות לריחוק ביניכם...

אני מציע שב\זה תתחיל את התהליך, מבירור אמיתי ועמוק, שיעשה על ידי שניכם, של הסיבות והגורמים האמיתיים, תהיו חייבים לשבת ולחשוב ביחד מה הגורם לריחוק, לדבר על זה ולברר. כל "יריה באפילה" תהיה טעות במקרה הזה.

אתה חייב להבין שהמצב רציני ולהשקיע הרבה מאמץ וזמן בשלב הראשון- בירור הגורם האמיתי.
תובעתו בפה
א) אני סבור שאני לא מבין כמוך, לענ"ד האיסור הוא על עצם התביעה. הרעיון הוא שרצונותיה וגישתה של האשה ליחסים היא פנימית יותר (זה גם מתבטא בצורה פיזית, כמובן), ולכן היא לא תובעת בפה. זה לא "להכריח" אלא עצם הבקשה. לכן אני סבור שאין כאן שום עניין להתיר דבר כזה, זה שינוי מהותי בכל הגישה וובעצם הצניעות, מדוע לבקש מאשה דבר כזה?
ב) כפי שכתבת בעצמך, יש לזה גבולות, אלא אם כן מדובר בחדר הפרטי. אברי המין הם ללא ספק בתוך העניין, ולא רצוי ליחשוף אותם "סתם בהסתובבות בבית".
ג) אני סבור שאם לא בולעים זה מותר.