שלום
האם אבקת מרק נחשבת חמץ?.
ראיתי שיש הבדל בין הסוגים - בפטריות יש קמח חיטה אז ברור לי שזה חמץ. אבל באבקת מרק בצל אין קמח. יש שמרים. אבל גם באבקת מרק הכשרה לפסח יש שמרים.
ההבדל היחיד המשמעותי שמצאתי הוא סוג השמן (שמן דקלים בכשר לפסח לעומת שמן צמחי ברגיל ואצלנו בכל מקרה אוכלים קטניות)וכמו כן יש הערה באבקה הרגילה שהיא עלולה להכיל גלוטן. באבקה הכשרה לפסח זה לא כתוב.
לסיכום, האם אפשר לשמור את אבקת מרק הבצל לשימוש לאחר הפסח?
תודה רבה
בברכת חג שמח וכשר
תשובה:
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה), בכל מקרה, בדרך כלל במוצרי מזון נוהגים להקפיד על כשרות לפסח בגלל העובדה שהפועלים נכנסים לחדרי הייצור עם חמץ בידיים, או אוכלים תוך כדי עבודה וכדומה. לכן- לא נוהגים לעשות שימוש במוצרים שאין עליהם הכשר לפסח, גם אם אין בהם קמח. מצד שני, אם לא כתוב קמח על האריזה, ניתן בהחלט לשמור אותה לאחרי החג, במקום של החמץ שמוכרים לגוי ולעשות בה שימוש אחרי פסח.
תשובות נוספות בנושא-
שאלת המשך-תבניות  ההנחה שלי היתה שבשנים של שימוש רצוף, בודאי הי
לקנות תפילין  יש הרבה מאוד רמות וסוגים של כשרויות וגימורים